Serviciul Roman de Informatii a dejucat anul acesta cel putin 17 actiuni ostile ale unor membri din organizatii teroriste.

Respectarea obligatiilor care decurg din statutul nostru de stat membru NATO si al Uniunii Europene, cum ar fi implicarea noastra in razboaiele din Irak si Afganistan, precum si decizia de amplasare a scutului antiracheta pe teritoriul tarii noastre au introdus Romania in lista tarilor ce pot fi tinte ale organizatiilor teroriste.

Conform surselor evz.ro, cel putin 17 atentate teroriste au fost dejucate in acest an de SRI, cu sprijinul partenerilor interni si externi. Oficial, insa, Serviciul evita sa indice o cifra„ din mai multe motive, inclusiv cele care tin de o anumita discretie”.

Actiunile teroristilor s-au intetit, fapt recunoscut de autoritati. In ultimii doi ani de zile, la cererea SRI, 60 de persoane au fost declarate indezirabile sau li s-a interzis accesul in Romania pentru o perioada de 15 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.