Noul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a numit, sambata, in functia de secretar de stat si prim-adjunct al ministrului pe Raed Arafat, preluand de la acesta prerogativele ministeriale.

Vineri, Eugen Nicolaescu, propus pentru portofoliul Sanatatii, a declarat in cadrul audierii de la Parlament, ca are ca prioritati numirea lui Raed Arafat in functia de secretar de stat si prim-adjunct al ministrului, dar si repornirea productiei la Institutul Cantacuzino, scrie MEDIAFAX.

Sambata, la instalarea sa ca ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu a declarat presei ca l-a numit pe Raed Arafat, asa cum a promis, secretar de stat si prim-adjunct al ministrului si ca pana pe 10 ianuarie vor trebui finalizate discutiile cu Ministerul Finantelor privind bugetul. Raed Arafat - care a detinut portofoliul Sanatatii pana vineri seara - se va ocupa de conducerea curenta a ministerului, in timp ce el se va ocupa de politici si strategii.

In opinia lui Nicolaescu, acesta va fi cel mai greu mandat, pentru ca "asteptarile populatiei sunt imense, oamenii vor o schimbare reala". Ministrul a spus ca va stabili prioritatile pentru anul 2013, intre aceste fiind proiecte si programe pentru atragerea de fonduri.

"Romania trece printr-o perioada dificila, resursele sunt limitate, de aceea trebuie chibzuit fiecare leut, acesta sa fie dus acolo unde este necesar", a afirmat Nicolaescu. Pe de alta parte, intrebat daca taxa de viciu ar putea creste, ministru Eugen Nicolaescu a precizat ca aceasta se deduce din accizele pe bauturi si tutun si nu este o taxa suplimentara.

"Fac precizarea ca nu este o taxa suplimentara, aceasta se deduce din accize, voi face tot posibilul ca la minister sa ajunga o suma mult mai mare", a declarat Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.