Directorii BRD Adrian Martis si Andrei Nanu au fost arestati, alaturi de alte doua persoane, ceilalti noua inculpati.

Curtea de Apel Bucuresti a admis doar patru propuneri din cele 13 facute de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organzata si Terorism (DIICOT), decizia instantei putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Marius Locic si alte 12 persoane din dosarul fraudelor bancare, printre care directorii BRD, Adrian Martis si Andrei Nanu, au parasit Curtea de Apel Bucuresti, vineri noapte, dupa ce instanta a decis sa reia sambata judecarea propunerilor de arestare preventiva a lor, iar acestora le-au expirat ordonantele de retinere.

Judecatoarea Luciana Mera i-a audiat, vineri seara, pe toti cei 13, iar ulterior a hotarat sa reia sambata dimineata, la ora 10.00, dezbaterile privind propunerile de arestare.
Mera a aratat ca doreste ca atat ca ea, cat si acuzarea si apararea sa fie in deplinatatea facultatilor si lipsiti de oboseala, scrie MEDIAFAX.

In acest context, ordonantele de retinere emise de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru cei 13 au expirat, astfel ca acestia au fost eliberati si au parasit Curtea de Apel Bucuresti.

In urma audierilor de sambata, judecatorul Curtii de Apel a decis sa amane pronuntarea unei decizii pentru duminica la ora 10.00.

Cei 13 pentru care DIICOT cere arestarea preventiva sunt Adrian Martis (director executiv la BRD Unirea), Andrei Nanu (director comercial BRD Dorobanti), Elena Blaga, Orlando Ionut Ghiorghe (evaluator), Andrei Suditu, Niculae Sandu, Ioan Crestin, Dumitru Benga, Vranceanu Jenica Barbu, Marius Locic, Liliana Liuba Alexandrescu (notar), Claudia Maria Peter si Camilia Damiela Pop (notar).

Totodata, in cazul lui Vasile Crestin, Constantin Irinel Militaru si Mihaita Catalin Rusitoru, pentru care procurorii au cerut sa fie emise mandate de arestare in lipsa, instanta a amanat luarea unei decizii pentru 17 decembrie, data pana la care sa fie indeplinite procedurile de citare a invinuitilor.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.