In ultima perioada am vazut pe micul meu ecran atit de mult singe rezultat din accidentele rutiere incit n-am mai rezistat si, iata, scriu. Stim cu totii, pe soselele din Romania se circula nebuneste. Nu exista civilizatie rutiera si o multime de concetateni frustrati se simt zmei la volan, accelerind criminal sau suicidar cu ocazia primelor zece beri pe care le iau la bord. Dupa un accident tragic, reporterii se reped sa filmeze trupurile prinse in caroseriile autoturismelor distruse. Nu zic, asta le e meseria si, pina la o anumita limita, aceste imagini au o valoare educativa: descurajeaza vitezomanii, betivii, nedormitii sa se urce la volan.

Totusi, as vrea sa pot lua si eu linistit o cina in fata televizorului fara sa mi se intoarca matele pe dos sau fara sa fiu impins sa empatizez total cu durerea celor apropiati victimelor. Cadavre filmate pe cimp, miini si picioare adunate in paturi, oameni tipind de groaza dintre fiarele contorsionate si, ca desert, imagini si urlete de groaza cu rudele victimelor smulgindu-si parul din cap. Saptamina trecuta, cu ocazia accidentului tragic al microbuzului care circula spre Slobozia, am cronometrat timpul alocat evenimentului de Observatorul Antenei 1 si de Stirile PRO TV.

Mindruta&Stoiceasca au tinut-o langa 22 de minute pe acest subiect, in timp ce, surprinzator, Andreea Esca a trecut la alta stire dupa 12 minute. Oricum, am observat ca televiziunile au mai gasit o formula de crestere a interesului pentru acest tip de stiri. E vorba de un anume tip de comentariu, care induce o indignare populista fata de tragedia rutiera.

Ceva gen: "circulind cu peste 100 de km pe ora la bordul unui autoturism de lux, o femeie a intrat intr-un copac...". In final, as vrea sa-i rog frumos pe domnii care se ocupa cu editarea stirilor, mai ales a celor de seara, sa ma mai scuteasca un pic de zoom-uri cu detaliile accidentelor rutiere. La urma urmei, stiu ca sint muritor, dar incerc sa evit pe cit posibil sa ma gindesc la asta in fiecare zi. Multumesc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.