Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, activitatea a peste 1.000 de scoli din 8 judete a fost afectata de vremea neprielnica.

Cele mai multe unitati de invatamant in care cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile sunt in judetele Botosani (538) si Dolj (490).

Alte 4 judete (Vaslui, Iasi, Neamt si Teleorman) au raportat suspendarea activitatii scolare in 111 unitati de invatamant (cele mai multe in judetul Vaslui - 48). In celelalte doua judete (Braila si Hunedoara) sunt doar 4 scoli in care nu se sustin ore la clasa.

Un caz deosebit s-a inregistrat in judetul Botosani unde, din cauza drumurilor blocate, 211 elevi navetisti au fost cazati in regim de urgenta, in noaptea de 12 spre 13 decembrie, in sediul Politiei de Frontiera Romanesti si AGROMEC Dragalina, respectiv unitati scolare din localitatile Stefanesti si Dumbravita. Dintre acestia, in cursul acestei zile mai sunt prezenti in spatiile temporare de cazare 103 elevi.

In total, in cele 8 judete amintite anterior, 1.143 unitati de invatamant si-au suspendat activitatea instructiv-educativa astazi, 13 decembrie. Numarul elevilor si prescolarilor aflati in situatia de a nu frecventa cursurile este de 144.775.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.