Politia Rutiera a lansat un spot video ce prezinta imaginea unei sticle de sampanie care tocmai a fost desfacuta, pe fundal se aude o impuscatura, apoi gatul sticlei fumega indelung, pentru a atrage atentia asupra pericolelor consumului de alcool la volan.

Spotul video va fi prezentat cu ocazia sarbatorilor de iarna, in conditiile in care in aceasta perioada creste numarul accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool.

Intitulat "Sampania", spotul transmite mesajul "Sa bei si sa conduci e o crima. Sarbatori responsabile". Imaginea prezentata este cea a unei sticle de sampanie care tocmai a fost desfacuta, pe fundal se aude o impuscatura, apoi gatul sticlei fumega indelung.

"Sticla pe care o golesti inainte sa conduci te poate transforma intr-un criminal. Era nevoie de o astfel de abordare agresiva in preajma sarbatorilor, perioada din an cand creste concentratia de alcool in sangele romanilor. Poate vazand acest spot, mai putini soferi se vor incumeta sa conduca atunci cand ar trebui sa ia un taxi. Ideea spotului o aveam de ceva timp. La un moment dat, s-a ivit ocazia sa o si filmam cu o camera performanta. Restul a mers perfect, putine proiecte din an se aproba si se produc atat de repede. Colaborarea cu Politia Rutiera a fost o experienta profesionala exemplara", a declarat Liviu David, creative director la Next Advertising, agentia de publicitate care a realizat spotul.

Seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita, a declarat ca, in paralel cu aceasta campanie, vor fi controale in trafic in care soferii vor fi testati cu apartul etilotest, avand in vedere faptul ca, in general, in perioada sarbatorilor de iarna tentatia de a consuma bauturi alcoolice si de a conduce apoi autovehicule este mai mare, scrie MEDIAFAX.

Potrivit datelor de la Directia Rutiera, in primele zece luni ale anului au fost depistate la nivel national 23.334 de cazuri de soferi bauti la volan, fiind intocmite 8.472 de dosare penale si aplicate 14.862 de sanctiuni contraventionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.