Este foarte normal ca parintii sa asculte un post de radio doar cu acordul copiilor. Inchipuiti-vi-i pe Andreea Esca, Gabriela Vranceanu-Firea, Dragos Buhagiar, Adriana Titieni, Daniel Iordachioaie sau Nouria Nouri cerand permisiunea copiilor lor. Dar asta vor face, pentru ca Itsy Bitsy FM este primul radio pentru copii din Europa. Copiii impreuna cu parintii au fost asteptati cu surprize la Clubul Embrio, acolo unde a avut loc lansarea postului.

Muzica, personaje de basm, imagini de desene animate proiectate pe fundal roz, dar si baloane de sapun i-au incantat pe micuti. Imaginea radioului sunt Itsy si Bitsy, doi copii extrateresti, care au ajuns pe Pamant. "Sunt cocheta si rasfatata. Rozul e culoarea mea preferata. Imi plac fetitele de pe pamant. Au stil", spune Itsy, in timp ce Bitsy ne marturiseste: "Imi plac pamantenii si bicicletele lor, dar mai ales ciocolata. Sunt istet, curajos si superhaios. Si sa va mai spun ceva. Sunt si modest!".

Radio-ul se adreseaza copiilor intre 3 si 10 ani, iar pentru inceput va putea fi receptionat numai in Bucuresti; el va putea fi ascultat pe www.itsybitsy.ro. Grila de programe a fost gandita pentru a urmari o zi obisnuita din viata unui copil, cu toate momentele ei. Incepe cu o emisiune de dimineata, Matinal Itsy Bitsy, transmisa in direct, care include stiri-mini-stiri, meteo, muzica si concursuri cu premii. Programul continua cu o emisiune enciclopedie de stiinta si tehnica, sustinuta de robotul Zimitot, cu care au venit Itsy si Bitsy si care stie tot, despre orice.

Pentru cei mici care dorm la pranz, a fost creata emisiunea "Povesti de adormit copiii", care continua si seara, la ora de culcare. Din program nu lipsesc "Amintiri din copilarie" ale vedetelor din Romania, "Taraba cu carti", unde sunt citite fabule, poezii si nuvele, emisiuni concurs, emisiuni educative pe diferite teme si un serial SF. Mini-stirile sunt difuzate din ora in ora si ofera informatii utile despre evenimentele dedicate copiilor, cursuri sportive sau de arte, inaugurari de noi spatii de joaca, noutati de la Ministerul Invatamantului, Ministerul Sanatatii sau Primarie.

Personajele sunt interpretate de vocile actorilor Dora Ortelecan Dumitrescu, Camelia Andrita, Adriana Titieni si Marian Ralea, alaturi de Capitanul Vijelie (Cristi Preda). Dupa ora 22.00, tinand cont de faptul ca cei mici sunt la culcare, adultii pot asculta muzica: cu precadere blues si jazz.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.