Aproximativ 4.000 de politisti rutieri actioneaza pentru restrictionarea circulatiei pe drumurile acoperite de zapada si pentru a facilita interventia utilajelor de deszapezire, informeaza, duminica, Politia Romana.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numarul politistilor rutieri care actioneaza in trafic.

"4000 de politisti rutieri actioneaza pentru prevenirea evenimentelor rutiere deosebite, pentru restrictionarea circulatiei pe drumurile afectate de fenomene meteo severe si/sau pentru facilitarea interventiei utilajelor de deszapezire. Politistii actioneaza in echipe mixte cu lucratori din cadrul CNADNR pe autostrazi si drumuri nationale, precum si pe cele deschise traficului international", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane, transmite MEDIAFAX.

Politistii ii vor sanctiona pe soferii care nu si-au echipat autoturismele cu anvelope de iarna, care nu respecta indicatiile din trafic, precum si pe administratorii drumurilor publice care nu isi indeplinesc obligatiile.

Soferii sunt sfatuiti sa circule cu viteza redusa in zonele cu zapada, polei, gheata sau mazga si in apropierea trecerilor pentru pietoni, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de masinile din fata, pentru a putea opri in siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa foloseasca frana de motor.

Totodata, politistii le recomanda soferilor sa se intereseze despre starea drumurilor si sa-si echipeze autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.

Citeste si: CNADNR: Zeci de drumuri din 29 de judete, acoperite cu zapada. Situatia la nivel national


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.