Doi teroristi afiliati al-Qaida au fost expulzati din Romania, fiind considerati indezirabili pe o perioada de 15 ani in tara de catre o instanta de judecata.

Cei doi derulau legaturi cu o organizatie afiliata ideologic al-Qaeda si reprezentau puncte de sprijin sub coordonare externa in conditii de conspirativitate.

In urma anchetei "s-a stabilit ca urmau sa asigure suport pentru desfasurarea intregii operatiuni" iar unul dintre acestia "detine cunostinte avansate pentru confectionare de dispozitive explozive improvizate", a continuat purtatorul de cuvant al SRI, care a spus ca cei doi sint originari din Orientul Mijlociu, fara a preciza tara de origine, scrie HotNews.ro.

Potrivit SRI, nivelul de alerta terorista este mentinut la nivelul "Precaut", ceea ce inseamna ca "informatiile disponibile si evenimentele recente indica un risc scazut de producere a unui atac terorist".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.