Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scazut lui Sorin Ovidiu Vintu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru santajarea lui Sebastian Ghita si a constatat ca acesta poate cere unei instante eliberarea conditionata, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselelor citate, Comisia de analizare a cererilor de eliberare conditionata de la Penitenciarul Jilava i-a scazut lui Sorin Ovidiu Vintu perioada de 32,9 zile din condamnarea la un an de inchisoare pe care a primit-o in dosarul privind santajarea omului de afaceri Sebastian Ghita.

Comisia a luat in considerare pentru aceasta decizie si faptul ca Vintu a publicat o carte cu continut stiintific printr-o editura agreata de Colegiul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, au precizat sursele judiciare.

Vintu a avut un orar definit pentru intocmirea lucrarii stiintifice, pe care ulterior a publicat-o in modul precizat, au mai spus sursele citate.

Comisia a stabilit ca sunt indeplinite conditiile pentru eliberarea conditionata a lui Sorin Ovidiu Vintu, dar aceasta se va face doar dupa ce o instanta de jucata va analiza o astfel de cerere.

In 21 iunie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.