Un elev olimpic la matematica, asistat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a aprins miercuri seara, din Piata Universitatii, luminile de sarbatori in Bucuresti si a dat astfel startul sarbatorilor de iarna.

Potrivit MEDIAFAX, luminile au fost aprinse la ora 19.00, de pe esplanada cu statui din Piata Universitatii, de catre Cosmin Stefan Gramatovici, in varsta de 16 ani, elev la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala, castigator al medaliei la aur la concursuri internationale de matematica.

"La multi ani, Bucuresti, la multi ani, Romania!", le-a spus Oprescu, dupa aprinderea luminilor, bucurestenilor veniti la Universitate pentru acest eveniment.

Ministrul Educatiei i-a multumit primarului general pentru ca a oferit posibilitatea de a aprinde becurile de sarbatori unui olimpic international.

"Primarul general mi-a facut o surpriza deosebita ca a oferit posibilitatea unui olimpic international de a deschide sarbatorile in Bucuresti. Atat el, cat si fratele lui provin dintr-o familie de profesori si cred ca merita acest lucru", a spus Ecaterina Andronescu.

Sorin Oprescu a spus ca este bucuros ca a putut aduce bucurestenilor un moment de bucurie si a precizat ca, de acum incolo, esplanada cu statui din Piata Universitatii va fi locul unde vor fi organizate evenimentele de Craciun.

Potrivit municipalitatii, miercuri seara, au fost aprinse luminile pe bulevardele Magheru, Nicolae Balcescu, I. C. Bratianu, Unirii, de la Piata Unirii pana la Palatul Parlamentului si de la Palatul Parlamentului pana la intersectia cu Mircea Voda, Lascar Catargiu si Regina Elisabeta, dar si pe Soseaua Kiseleff si in Piata Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, in Centrul Istoric, in Piata Constitutiei, Piata Regelui, Piata George Enescu si Piata Universitatii.

In noaptea de miercuri spre joi, au fost aprinse luminile pe Calea Dorobanti, Bd. Aviatorilor, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Piata Charles de Gaulle, Piata Rosetti, Bulevardul Carol si cele de la Piata Presei Libere.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Joi, ornamentele de sarbatori vor lumina si la intrarea in Bucuresti de pe DN1, A2 si A1, la intrarea in Bucuresti dinspre Giurgiu, pe Bd. Tineretului, la intrarea in Parcul Tineretului, pe Bd. Ferdinand, in Piata Operei, precum si pe Calea Dorobantilor, intre Piata Dorobanti si Soseaua Stefan cel Mare.

Ornamentele puse de municipalitate in Bucuresti au, in total, aproximativ 2,7 milioane de beculete de tip LED.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.