Romania isi propune sa ajunga la o pondere de 2% in Produsul Intern Brut (PIB) a cheltuielilor pentru cercetare pana in anul 2020, in linie cu prevederile Strategiei Europa 2020, nivelul atins anul trecut fiind de 0,48% din PIB,

"Strategia Europa 2020 prevede obiective pretentioase pentru domeniul cercetari si dezvoltarii. Romania vrea sa atinga 2% din PIB la cheltuieli pentru cercetare pana in 2020. Acum suntem departe de acel nivel, anul trecut am avut 0,48% din PIB", a afirmat Viorel Dobrescu, director in Ministerul Afacerilor Europene, la o conferinta a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

El a aratat ca Romania sta foarte prost la mai multe capitole comparativ cu statele europene, precum performantele care vizeaza competitivitatea, politica industriala, strategia pentru sanatate, precum si performantele in domeniul inovarii.

"Romania se situeaza pe locul 27 la performanta in domeniul inovarii, alaturi situandu-se tari ca Bulgaria, Letonia si Lituania, nivelul fiind cu 50% sub cel al mediei UE", a spus Dobrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.