Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca cele sapte zile petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca inainte de a fi incarcerat sa fie scazute din condamnarea la doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii".

In 2 octombrie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea fostului premier Adrian Nastase, el contestand decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au admis contestatia, decizia fiind definitiva. Astfel, Adrian Nastase va avea de executat cu sapte zile mai putin din pedeapsa de doi ani de inchisoare dispusa in dosarul "Trofeul calitatii", fiind scazuta perioada din 20 pana in 26 iunie, cand a stat internat in Spitalul Floreasca dupa tentativa de sinucidere.

Procurorii sustineau ca perioada de spitalizare nu poate fi calculata ca executata daca persoana condamnata isi provoaca afectiunile pentru care necesita internare.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, spunea ca la momentul la care clientul sau a incercat sa se sinucida avea in posesie ori el, ori membrii familiei sale cel putin o copie a mandatului de executare a pedepsei emis de instanta, ceea ce inseamna ca de la acel moment ar fi inceput executarea condamnarii.

Avocatul arata ca de la acel moment Nastase a fost in permanenta atat sub supravegherea politistilor de la Serviciul Urmariri din Politia Capitalei, cat si a celor de la Directia de Retinere si Arest Preventiv.

Adrian Nastase arata in fata instantei ca sustinerea procurorului privind condamnatii care-si provoaca boala sau afectiunile nu are fundament, pentru ca in cazul sau s-a constatat de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o tentativa de suicid, dar nefinalizata, amintand de ordonanata de neincepere a urmarii penale in ceea ce-l priveste in acest caz.

Totodata, Nastase preciza ca cele sapte zile reprezinta sub 0,1 la suta din perioada efectiva pe care o are de executativ, respectiv de peste 730 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.