Bucurestiul ocupa ultimul loc in Europa intr-un clasament al calitatii vietii in marile orase.

Viena, Zurich si Auckland sunt pe primele trei locuri, se arata in ultima editie a studiului anual realizat de compania Mercer si difuzat marti, scrie hotnews.ro.

Ultimele locuri din clasament sunt ocupate de Bagdad, Port-au-Prince si Khartoum. Bucuresti ocupa ultimul loc in Europa si locul 85 la nivel mondial.

Singapore ocupa locul intai in privinta calitatii infrastructurii. Din SUA, orasele cu cel mai ridicat standard al calitatii vietii sunt Honolulu si San Francisco, se mai arata in studiu.

Primele 10 orase in care se traieste cel mai bine
Viena
Zurich
Auckland
Munchen
Vancouver
Dusseldorf
Frankfurt
Geneva
Copenhaga
Berna
Sydney

La nivel global, orasele cu cea mai scazuta calitate a traiului Khartoum, Sudan (217); N'Djamena, Ciad (218); Port-au-Prince, Haiti (219) si Bangui, Republica Centrafricana (220). Bagdad, Irak (221).

Studiul ia in considerare 221 orase, in functie de 39 de elemente ale calitatii vietii, vizand in special mediul politic, social si economic, dar si posibilitatile de petrecere a timpului liber, conditiile de locuit si mediul natural.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.