Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala are de luni o noua Unitate de Primiri Urgente, cu o capacitate de patru ori mai mare decat inainte, ajungand la 35 de paturi, ceea ce pentru pacienti inseamna siguranta mai mare.

"Noua Unitate de Primiri Urgente reprezinta inca un pas de normalitate. Pentru pacienti, noua Unitate de Primiri Urgente inseamna siguranta mai mare, respect si demnitate", a spus Raed Arafat la inaugurarea UPU.

Potrivit ministrului Sanatatii, in aproape un an au fost deschise doua Unitati de Primiri Urgente noi, una la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, inaugurata anul trecut, si a doua la Spitalul Floreasca.

Raed Arafat a adaugat ca in prezent sunt cinci Unitati de Primiri Urgente reorganizate si dotate la standarde europene de catre Ministerul Sanatatii, respectiv cele doua din Capitala si cate una la Spitalul Judetean Targu Mures, Spitalul Judetean Constanta si Spitalul Judetean Satu Mare.

"Anul viitor sper sa pornim reforma la inca un UPU si reabilitarea la inca o Unitate de Primiri Urgente din Bucuresti, sa vedem care va fi. De asemenea, se incheie reabilitarea Terapiei Intensive de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, care urmeaza sa se finalizeze curand. Avem si multe alte proiecte mici de reabilitare pentru alte sectii decat urgenta. Pentru noua UPU au inceput angajarile, astfel ca va exista personalul necesar", a mai spus ministrul Sanatatii, potrivit MEDIAFAX.

Pemierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a lansat un apel catre Ministerul Sanatatii si administratorii Spitalului de Urgenta Floreasca sa continue in anii urmatori modernizarea unitatii sanitare, asigurand ca vor avea sprijinul Guvernului.

"Pe unii dintre medici ii cunosc pentru ca, la fel ca orice bucurestean, am avut nevoie de Spitalul de Urgenta, din fericire nu foarte des, dar am amintiri de aici si munca oamenilor de aici este extraordinara", a spus Ponta.

El a apreciat ca orice leu cheltuit in sanatate este cea mai buna modalitate de a utiliza fondurile.

Unitatea de Primiri Urgente inaugurata luni are, pe langa spatiile dedicate bolnavilor, un departament pentru simulare clinica, sala de curs si Sistemul National Unic pentru Apel de Urgenta. Noua UPU are o suprafata de 1.000 de metri patrati si cuprinde subsol, parter si un etaj, proiectul fiind inceput in 2010.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.