De la an la an, tot mai multe femei obtin permis de conducere, ceea ce ii indeamna pe asiguratori sa spere ca in viitor vom avea mai putine accidente auto, scrie capital.ro.

Potrivit unei analize realizate de 1asig.ro, in Romania, la sfarsitul anului 2011, numarul persoanelor care detineau un permis de conducere era de 6,43 milioane, conform statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Evidenta Populatiei (DRPCIV), in conditiile in care numarul total de locuitori era de 19,04 milioane.

In perioada 2007-2011 numarul permiselor auto acordate a scazut de la an la an din cauza crizei financiare, dar femeile ameninta suprematia barbatilor pe drumurile Romaniei. Pentru unele intervale de varsta, respectiv 26-35 de ani si 36-45 de ani, numarul femeilor care obtin permisul de conducere il depaseste usor pe cel al barbatilor.

Singurul segment de varsta unde barbatii conduc in mod detasat este cel al soferilor foarte tineri, sub 25 de ani.

Barbatii sunt mai numerosi in total (69,3%) cat si pe fiecare categorie de varsta, insa raportul dintre cele doua sexe scade foarte mult pe intervalele de varsta de sub 25 de ani (58%), respectiv 26-35 de ani (60%). Acest fenomen nu este unul local. Spre exemplu, in SUA, pentru prima data in istorie, in 2010, existau mai multe femei cu permis de conducere decat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.