Ministrul Sanatatii, Raed Arafat, a anuntat, joi, amanarea cu trei luni a intrarii in vigoare a noului Contract cadru privind asistenta medicala, intrucat nu a fost finalizat proiectul de buget pentru 2013.

Raed Arafat a spus, la dezbaterea publica a proiectului Contractului cadru pentru acordarea asistentei medicale in perioada 2013-2014, ca actualul Contract cadru se prelungeste cu trei luni, pana se va finaliza bugetul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a precizat ca joi vor fi adunate propunerile celor care ofera servicii medicale, iar forma finala a proiectului noului Contract cadru va fi pusa in dezbatere publica. Medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marius Filip, a precizat ca noul Contract cadru nu este modificat substantial.

"Noul Contract cadru nu aduce modificari mari, exista mai mult adaptari, maturizari ale relatiei intre Casa si furnizori. Prin noul Contract cadru trebuie sa ne pregatim pentru aplicarea noii Legi a sanatatii, care intr-adevar aduce unele modificari radicale ca si concept pentru sistemul asigurarilor de sanatate din Romania. De aceea este mai bine sa prevezi in Contractul cadru si in noua legislatie aceste modificari, decat sa fie facuta o adaptare brusca legislativa", a spus Marius Filip.

El a precizat ca amanarea noului Contract cadru nu va afecta intrarea in vigoare a retetei electronice, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.