Zeci de mii de credinciosi din intreaga tara sunt asteptati sa ajunga, incepand din aceasta seara, la manastirea ce poarta hramul Sfantului Apostol Andrei din comuna constanteana Ion Corvin.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la Manastirea Pestera Sf. Apostol Andrei vor veni ierarhi ai bisericilor ortodoxe din Romania, Bulgaria, Grecia si Ucraina, scrie MEDIAFAX.

Acestia, impreuna cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, vor oficia Sfanta Liturghie, incepand cu ora 09.00. Totodata, se va sfinti Aghiasmatarul zidit deasupra izvorului, care va primi numele de "Paraclisul Izvorului Sfantului Apostol Andrei".

Tot in cinstea sarbatorii Sfantului Andrei au fost aduse de la Mitropolia Mitilini din Grecia si moastele Sfantului Apostol Iacob - ruda Domnului, care au fost asezate la Catedrala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta.

"Este providentiala aceasta sosire a sfintelor moaste deoarece Sfantul Apostol Iacob este cel care a vorbit despre nevoia rugaciunii in Biserica pentru cei suferinzi. Este un moment binecuvantat pentru ca anul acesta este inchinat de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Tainei Maslului si ingrijirii bolnavilor", a spus IPS Teodosie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.