Aproape 700 de soferi au ramas fara permise intr-o singura zi, cei mai multi pentru ca au mers cu viteza mai mare decat cea cu care puteau circula, au depasit prin locuri nepermise, nu au acordat prioritate de trecere sau pentru ca au condus bauti.

Potrivit MEDIAFAX, peste 4.600 de politisti de la Rutiera au verificat marti aproape 35.800 de autovehicule, in urma controalelor fiind depistate 136 de infractiuni, dintre care 112 la regimul rutier, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al Politiei Romane.

Politistii au retinut 678 de permise de conducere, dintre care 277 pentru neacordare de prioritate pietonilor, cate 111 pentru depasire neregulamentara sau a vitezei legale, 66 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 53 pentru conducere sub influenta alcoolului si sase pentru defectiuni tehnice.

Totodata, politistii au dat peste 19.000 de amenzi, in valoare de aproape 2,9 milioane de lei, dintre care 18.000 pentru incalcarea regulilor rutiere.

Cele mai multe amenzi au fost date soferilor care au condus cu viteza mai mare decat cea permisa (5.765) si celor care au fost prinsi fara centura de siguranta (2.925). Alte 2.556 de amenzi au fost date pentru traversare neregulamentara, 549 pentru defectiuni tehnice, 275 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 201 pentru lipsa inspectiei tehnice periodice si 112 pentru depasire neregulamentara.

Totodata, politistii au dat 66 de amenzi pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 50 pentru lipsa asigurarii RCA, 46 pentru consum de alcool, 40 pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului, 24 pentru nerespectarea legislatiei privind transporturile rutiere, 17 pentru nerespectarea timpilor de condus si de odihna, restul sanctiunilor fiind aplicate pentru alte fapte.

In timpul controalelor politistii au retras 349 de certificate de inmatriculare, dintre care 165 pentru lipsa inspectiei tehnice periodice, 144 pentru defectiuni tehnice si 45 pentru lipsa asigurarii.

De asemenea, in 20 cazuri a fost dispusa indisponibilizarea vehiculelor, iar in alte patru situatii s-a luat masura suspendarii dreptului de folosire a masinilor.

Actiunile in trafic au avut loc in perioada 26-28 noiembrie, fiind dispuse de seful Politiei Romane in urma analizei evolutiei accidentelor rutiere produse in ultima perioada. Controalele au fost coordonate de Directia Rutiera si Directia de Ordine Publica din Politia Romana.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.