Lucrarile de reabilitare si restaurare a Teatrului National Bucuresti (TNB) vor fi incheiate la sfarsitul lui 2014, cu aproximativ un an intarziere fata de termenul programat initial.

Santierul de constructii a fost inspectat, luni, de premierul Victor Ponta, care a anuntat ca lucrarile, incepute in 2010, vor fi incheiate in 2014. El a dat asigurari ca finantarea este certa, cheltuielile totale, estimate la 65 de milioane de euro, fiind acoperite printr-un credit contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

"Va fi unul dintre cele mai moderne teatre nationale din Europa", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a adaugat ca noua cladire a teatrului va avea spatii destinate expozitiilor si cafenelelor, dar nu ar gazdui manifestari politice, o decizie care va apartine insa administratiei institutiei.

Directorul general al TNB, Ion Caramitru, a spus la randul sau ca este foate multumit de stadiul lucrarilor de reabilitare, dar a confirmat ca acestea vor fi incheiate probabil in 2014, cu circa un an mai tarziu decat a fost preconizat, din cauza intarzierilor inregistrate in procesul de mutare a Teatrului de Opereta.

"Conform planului, ar fi trebuit sa fie gata la anul, in toamna. Datorita faptului ca Opereta a plecat abia recent, de o luna, decalajul va fi cu acest timp, un an-un an si doua luni mai mult. In 2014, spre iarna", a spus Caramitru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.