Interlopul Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost eliberat vineri din penitenciar, dupa ce Judecatoria Giurgiu i-a admis o cerere de eliberare conditionata a pedepsei, avand in vedere ca a executat noua din cei 13 ani de inchisoare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Instanta a hotarat in 19 noiembrie ca Sile Camataru poate pleca acasa, decizie care putea fi atacata cu recurs, in termen de trei zile de la pronuntare.

Patru zile mai tarziu, vineri, 23 noiembrie, Camataru a parasit penitenciarul.

La jumatatea lunii octombrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui Vasile Balint, zis Sile Camataru, de contopire a pedepselor primite de acesta in procesele penale, stabilind ca acesta are de executat 13 ani de inchisoare, noua dintre acestia fiind deja petrecuti dupa gratii.

Avocatul acestuia a sustinut in fata instantei ca Sile Camataru a petrecut in inchisoare perioada mai 2004 - decembrie 2011, respectiv sapte ani si jumatate, precum si aproximativ un an si opt luni, in perioada 2001-2002. Aparatorul lui Camataru a aratat ca aceste perioade trebuie adunate si apoi scazute din pedeapsa totala de 13 ani de inchisoare ce rezulta din condamnarile definitive date in cazul clientului sau. Cererea a fost admisa de instanta, care i-a contopit pedepsele.

Sile Camataru a fost retinut in Germania, la jumatatea lunii mai a acestui an, in timp ce se afla intr-o masina, asta dupa ce in 11 mai a fost condamnat la 13 ani de inchisoare cu executare, de catre instanta suprema, intr-un dosar in care a fost judecat alaturi de fratele lui, Iona Balint, de rude si de apropiati, pentru fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane.

Politistii nu l-au gasit la domiciliu pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel ca Sile Camataru a fost dat in urmarire internationala, fiind prins in Germania, de politistii locali.

Fratii Ion si Vasile Balint au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, in 11 mai.

Ion Balint, cunoscut drept Nutu Camataru, condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, s-a predat in 14 mai, la arestul Politiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsa de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat in 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Citeste si:
Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, închis pentru...
Fostul primar al municipiului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.