Administratia Nationala de Meteorologie a prezentat o serie de estimari meteo sezoniere, valabile pentru intervalul decembrie 2012 - februarie 2013.

Decembrie 2012

Ultima luna a acestui an ne va aduce, in majoritatea regiunilor, temperaturi medii lunare situate in general in limite apropiate de mediile multianuale. Doar in Dobrogea sunt estimate valori mai ridicate decat normele climatologice, presum si nordul Olteniei si Munteniei, unde meteorologii se asteapta la temperaturi medii mai coborate decat de obicei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi, in mare parte, normale. Totusi, la nivel loca, in centrul, nord-estul si sud-estul teritoriului sunt posibile cantitati mai mari de precipitatii.

Ianuarie 2013

In debutul noului an, in centrul si nordul tarii vom avea parte de temperaturi medii lunare apropiate de mediile climatologicie, iar in restul regiunilor se estimeaza temperaturi ceva mai ridicate decat normal perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi, in general, apropiate de media climatologica in cea mai mare parte a tarii.

Februarie 2013

In cea mai scurta luna a anului, vom avea parte de valori termice apropiate de media perioadei, cu exceptia zonelor de sud-est, sud si vest, unde temperaturile vor fi usor mai ridicate.

In ceea ce priveste cantitatea lunara de precipitatii, acestea se vor situa in valorile normale in cea mai mare parte a tarii. Totusi, la nivel local, in nord-vestul si centrul tarii, acestea se pot situa peste mediile multianuale.

Potrivit mediafax.ro, estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul european pentru prognoze pe durata medie din Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Estimarea se limiteaza la distributia temperaturilor medii lunare si a cantitatilor de precipitatii, dar fenomenele extreme de scurta durata nu pot fi prognozate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.