Un membru al echipajului fregatei "Regele Ferdinand", care participa la o actiune impotriva pirateriei in largul coastelor Somaliei, a fost evacuat de urgenta, in cursul noptii de vineri spre sambata, catre cel mai apropiat spital de la tarm, dupa ce a avut grave probleme de sanatate.

Potrivit unui comunicat de presa al Statului Major al Fortelor Navale, Georgiana Florentina Predescu, caporal clasa a III-a, a fost evacuata de urgenta, cu elicopterul Puma Naval de la bordul fregatei, catre cel mai apropiat spital de la tarm "ca urmare a evolutiei nefavorabile a starii de sanatate, pentru efectuarea unor investigatii medicale amanuntite", transmite MEDIAFAX.

In comunicatul SMFN nu se precizeaza de ce anume sufera caporalul, dar se mentioneaza ca militarul a fost insotit permanent de o echipa medicala de la bordul fregatei pana la o unitate medicala din capitala Somaliei, Mogadiscio, unde a primit ingrijiri medicale.

"La recomandarea medicilor militari din Mogadiscio si cu sprijinul ambasadorului Romaniei in Kenya, Excelenta Sa Iulia Pataki, Georgiana Predescu a fost preluata de un avion militar pentru a fi transportata la o facilitate medicala de rang superior din Nairobi, fiind asistata pe timpul acestui transfer si de un medic roman de specialitate aflat in capitala Kenyei", se mai arata in documentul citat, care mai precizeaza ca starea militarului este, la acest moment, stabila.

Fregata "Regele Ferdinand" a parasi portul Constanta in data de 12 septembrie pentru a participa la operatia de lupta "Atalanta", impotriva pirateriei navale in Golful Aden, sub comanda UE. Operatia Atalanta, la care participa in premiera si o nava militara romaneasca, este o actiune a Uniunii Europene pentru imbunatatirea securitatii maritime in largul coastelor Somaliei si in Oceanul Indian, pentru protejarea traficului naval al misiunii Uniunii Africane in Somalia si al Programului Alimentar Mondial, destinat ajutorarii populatiei somaleze, pentru prevenirea si combaterea actelor de piraterie navala in regiune.

In data de 21 noiembrie, fregata romaneasca, cu ajutorul fregatei turcesti "Gemlik", a capturat, in largul coastelor Somaliei, la o distanta de 420 de mile marine est de Mogadiscio, noua persoane suspectate de acte de piraterie, aflate intr-o ambarcatiune de mici dimensiuni.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.