Un roman recrutat in tara sa pentru a lucra in agricultura in regiunea Havre, din Franta, a intrat in greva foamei, afirmand ca este victima angajatorului sau, relateaza site-ul de stiri locale 76actu.fr.

Potrivit MEDIAFAX, romanul in varsta de 41 de ani ar fi fost recrutat in Romania pentru a lucra in agricultura, intr-o ferma din regiunea Havre, in 2008.

El sustine ca si-a luat 15 zile de concediu pentru a merge in Romania, care ar fi trebuit sa i se plateasca. Dar la intoarcere, angajatorul ar fi vrut sa il determine sa semneze demisia sau o incetare conventionala a contractului de munca, precizeaza unul dintre membrii Ligii pentru drepturile omului, care a decis sa investigheze acest dosar. In fata refuzului romanului, angajatorul l-ar fi lovit. Barbatul sustine ca ranile suferite au fost constatate de un medic de la spitalul din Fécamp.

Romanul, care sustine ca nu cunoaste suficient de bine imprejurimile, ar fi mers pe jos spre ceea ce el considera a fi cea mai apropiata jandarmerie, situata la zece kilometri distanta. Acolo el ar fi fost trimis in apropierea comunei sale, unde plangerea i-a fost refuzata desi angajatorul a fost convocat. El a enumerat o serie de nereguli, iar cazul a devenit din ce in ce mai complicat.

Angajatorul neaga toate faptele care ii sunt imputate, iar romanul, satul sa mai bata la toate usile pentru a-si sustine cauza, a decis sa intre in greva foamei. Scopul lui este demararea unei anchete privind incalcarea dreptului muncii de catre angajator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.