Instanta suprema l-a condamnat definitiv pe Omar Hayssam la 16 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca a inselat patru firme cu 1,6 milioane de euro, de la care a luat in leasing mai multe utilaje, pe care le-a trimis in Siria si Egipt, la firmele controlate de el.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, ca nefondate recursurile declarate de inculpati, mentinand astfel decizia Tribunalului Bucuresti, care i-a condamnat pe Omar Hayssam la 16 ani de inchisoare, pe Omar Mohamad la 14 ani de inchisoare si pe Quasim Essa tot la 16 ani de inchisoare.

Potrivit MEDIAFAX, in 20 septembrie 2005, procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a lui Omar Hayssam, Omar Mohamad si Quasim Essa, pentru inselaciune.

Potrivit procurorilor, Omar Hayssam, in calitate de presedinte al grupului de firme Manhattan, a initiat o grupare infractionala la care au aderat Omar Mohamad si Quasim Essa, "avand drept scop inducerea in eroare a mai multor parti vatamate, cu ocazia achizitionarii in sistem leasing a mai multor utilaje, scopul final fiind exportarea acestora in Siria si Egipt de catre societati comerciale controlate de catre inculpatul Omar Hayssam, fara achitarea ratelor de leasing".

Omar Hayssam a produs astfel firmelor de la care a luat in leasing mai multe utilaje un prejudiciu de 1,6 milioane de euro.

In 26 mai 2010, Omar Hayssam si cei doi asociati ai sai, Quasim Essa si Mohamad Omar, au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la 16 si, respectiv, 14 ani de inchisoare in dosarul privind inselarea mai multor firme de leasing cu capete de tractor Volvo, pe care le-au exportat cu acte false in Siria si Egipt.

Instanta a mai dispus atunci plata a 480.760 de euro catre Volvo si 1.114.223 de euro catre SC Afin Leasing. Totodata, Tribunalul Bucuresti a pus sechestru asigurator pe bunurile acestora, pentru recuperarea prejudiciului.

Sentinta a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut decizia Tribunalului Capitalei. Ulterior, avocatii celor trei au contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care in 22 noiembrie a dat o decizie definitiva in acest dosar, mentinand comanarile dispuse in cazul celor trei.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.