Primarul din Clejani (Giurgiu), Florin Nidelea, nu poate justifica peste 93.000 de euro, ANI sesizand ANAF pentru verificari privind suspiciuni de evaziune fiscala, precum si Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pentru cercetari privind tranzactii financiare suspecte.

Potrivit MEDIAFAX, Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma evaluarii incepute in 30 decembrie 2010, ca exista o diferenta de 390.255,50 de lei (aproximativ 93.361 de euro) intre averea dobandita si veniturile realizate de Florin Nidelea, primarul comunei Clejani, judetul Giurgiu, impreuna cu sotia sa, Gheorghita Nidelea, in perioada 18 iunie 2008 - 31 decembrie 2010, se arata intr-un comunicat de presa de vineri al institutiei.

Florin Nidelea a fost validat in 18 iunie 2008 in functia de primar al comunei Clejani, in prezent fiind la al doilea mandat.

In perioada 18 iunie 2008 - 31 decembrie 2010, Florin Nidelea si sotia sa au avut venituri salariale de 74.777 de lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 465.032,50 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de 390.255,50 de lei (aproximativ 93.361 de euro).

Astfel, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, pentru inceperea actiunii de control privind modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Florin Nidelea si sotia sa.

Totodata, ANI a sesizat Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, cerand sa fie facute cercetari cu privire la tranzactii financiare suspecte efectuate de Florin Nidelea impreuna cu sotia sa, in baza prevederilor Legii 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat si Agentia Nationala de Administrare Fiscala, solicitand sa faca verificari in cazul lui Florin Nidelea privind infractiuni de evaziune fiscala.

Citeste si:
Basescu, despre modificarea Legii ANI: Sterge cu buretele...
Basescu, despre modificarea...

Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila, a precizat ANI.

Florin Nidelea a fost informat in 15 februarie 2011 si in 2 octombrie 2012 despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate si dreptul de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare. Primarul din Clejani a depus la dosarul de evaluare mai multe puncte de vedere, in 4 mai 2011, 28 martie, 16 octombrie si 7 noiembrie 2012, se mai arata in comunicatul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.