Fosti angajati SRI Timis, judecati dupa ce ar fi omorat in bataie un om, la ordinul superiorului. Seful Intel se retrage. Un sat bulgar cere alipirea la Grecia.

Social

Trei fosti angajati ai SRI Timis si un superior al acestora sunt judecati pentru lovituri cauzatoare de moarte si purtare abuziva, de Tribunalul Militar Timisoara, dupa ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei sa bata trei persoane care vroiau sa fure fier vechi din curtea institutiei, una murind.

Primul utilaj TBM (Tunnel Boring Machine) care va sapa tuneluri de metrou la tronsonul Drumul Taberei - Eroilor de pe Magistrala 5, sfintit cu numele Sfintei Mucenite Filofteia, a fost pregatit de lansare si va incepe lucrul la sfarsitul lunii ianuarie, informeaza constructorul.

Business

Mai mult de un sfert din companiile din Germania anticipeaza concedieri in 2013, din cauza previziunilor de scadere a productiei si a exporturilor, potrivit unui sondaj publicat luni de institutul economic german din Koln, transmite AFP.

Tarile mari trebuie sa aiba o influenta mai mare decat restul in viitoarea autoritate comuna de supraveghere a bancilor, care va fi coordonata de Banca Centrala Europeana (BCE), a declarat luni presedintele Bundesbank, banca centrala a Germaniei, Jens Weidmann, transmite AFP.

Intel a anuntat luni ca directorul general Paul Otellini a decis sa renunte la functie incepand din luna mai a anului viitor, o situatie surprinzatoare care deviaza de la traditia companiei si declanseaza cautarea unui succesor, potrivit Wall Street Journal.

Hidroelectrica a incheiat luni doar doua contracte de vanzare a de energiei pe OPCOM, in valoare cumulata de 9,6 milioane de lei (2,1 milioane euro), si a anulat alte sapte licitatii din cauza lipsei ofertelor.

International

Anders Behring Breivik, autorul masacrului din Norvegia, i-a trimis o scrisoare lui Beate Zschäpe, ultima membra supravietuitoare a celulei neonaziste Structura National Socialista, informeaza ziarul Der Spiegel, in editia online.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Satul bulgar Trancea, situat in apropiere de granita cu Grecia si avand o populatie majoritar musulmana cere alipirea politica si administrativa la aceasta tara, relateaza site-ul Novinite.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.