Procurorii DIICOT fac, marti, 48 de perchezitii in Bucuresti, Mehedinti si Timis, fiind vizate 40 de persoane suspectate ca prin 134 de societati, printre care farmacii si firme de constructii, au produs o evaziune fiscala de 7,5 milioane de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Mehedinti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.

Anchetatorii fac in aceasta cauza 48 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Mehedinti si Timis, la locuintele invinuitilor, precum si la sediile unor societati comerciale, a precizat DIICOT intr-un comunicat de presa.

La finalul perchezitiilor, 40 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT, scrie MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, sub coordonarea liderilor gruparii, invinuitii au folosit mai multe societati comerciale pentru a nu plati taxele si impozitele datorate statului, folosindu-se de circuite comerciale si financiare fictive.

Membrii gruparii au emis facturi fiscale privind achizitii fictive de marfuri catre 134 de societati comerciale, care astfel au dedus TVA si au micsorat profitul, virand in contul societatilor "furnizoare" peste 100 de milioane de lei. Sumele de bani erau retrase din conturi de liderii gruparii si predate administratorilor societatilor beneficiare, in schimbul unor comisioane cuprinse intre 5 si 10 la suta.

Gruparea infractionala a produs un prejudiciul bugetului de stat estimat la 7,5 milioane de euro, reprezentand impozit pe profit si TVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.