Dupa 23 noiembrie ne putem astepta la primele ninsori. Afla prognoza ANM pana pe 25 noiembrie.

Potrivit meteorologilor, iarna se va instala incepand cu data de 23 noiembrie, iar spre finele lunii se va depune primul strat de zapada in regiunile nordice, nord-vestice si la munte.

De asemenea, ANM a publcat prognoza meteo pe regiuni pana pe data de 25 noiembrie.

Banat

Vremea se va raci treptat, astfel incat valorile termice maxime se vor situa, in medie, in jurul a 12 grade in jurul datei de 19 noiembrie, apoi vor scadea spre 8 grade, pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor scadea sub 2 grade in 16 si 17 noiembrie, apoi vor avea, pentru cateva zile, o usoara crestere.

Sunt de asteptat ploi slabe dupa data de 20 noiembrie.

Crisana

Primele doua zile ale intervalului vor fi in continuare calde pentru aceasta perioada a anului, apoi vremea se va raci. Valorile termice maxime vor scadea spre 6...8 grade in 24...25 noiembrie, in timp ce minimele nocturne se vor apropia de limita inghetului.

Ploile vor fi puține și slabe in primele zile, dar dupa data de 20 noiembrie creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, care, mai ales in cursul noptilor si spre sfarsitul intervalului, ar putea fi mixte.

Transilvania

Temperaturile din cursul noptilor vor deveni predominant negative dupa 15 noiembrie, iar maximele diurne vor cobori, treptat, de la 10...12 grade, spre o medie in jurul valorii de 6 grade, spre sfarsitul intervalului.

Vor fi precipitatii slabe, cu probabilitate mai ridicata de aparitie in a doua parte a intervalului cand, mai ales noptile, sunt de asteptat lapovte si ninsori.

Maramures

Desi vor fi in scadere treptata, temperaturile maxime se vor mentine apropiate de mediile climatologice ale perioadei si se vor situa in jurul valorii de 10 grade in perioada 14-20 noiembrie, apoi vor cobori spre o medie de 6 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere de la o medie de 4 grade in prima noapte, spre 0...-2 grade in celelalte nopti.

Citeste si:
Informare meteo de ploi si racire a vremii, de duminica pana marti
Informare meteo de ploi si...

Dupa data de 19 noiembrie va creste probabilitatea de aparitie a precipitațiilor mixte, slabe cantitativ.

Moldova

Vremea se va raci simtitor in primele zile, apoi temperatura aerului nu va mai suferi variatii importante, astfel incat valorile maxime se vor situa, in medie, intre 5 si 8 grade, iar cele minime vor fi usor sub limita inghetului.

Va ploua slab in primele zile, iar in a doua parte a intervalului precipitatiile, in continuare slabe, vor putea fi mixte.

Dobrogea

Valorile termice se vor mentine, in general, in apropierea normelor climatologice, cu o racire mai pronuntataincepand cu 15 noiembrie. In a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi, in medie, de 8...10 grade, iar cele minime vor cobori spre 2 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi redusa pana spre 19 noiembrie, apoi sunt de asteptat ploi slabe.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Muntenia

Maximele vor scadea spre o medie de 10 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita inghetului dupa 16 noiembrie.

In a doua parte a intervalului, temperaturile minime se vor mentine usor pozitive, dar mediile temperaturilor maxime vor cobori spre 6...8 grade, valori sub normele climatologice ale perioadei.

Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie dupa data de 19 noiembrie.

Oltenia

Valorile termice vor avea o tendinta generala de scadere, mai pronuntata in 14...15 noiembrie. Temperaturile minime vor fi, in medie, usor pozitive, in timp ce maximele spre 8 grade in ultimele zile ale saptamanii.

Vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, cu probabilitate mai ridicata de apartție in primele zile si in a doua parte a intervalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.