Procurorii DNA Cluj au extins cercetarile in dosarul aflat inca in lucru vizandu-l pe Sorin Apostu, astfel ca fostul primar este cercetat si pentru abuz in serviciu dupa ce ar fi anulat ilegal amenzi de peste 150.000 de lei, aplicate unor firme de constructii, afirma surse judiciare.

Conform unor surse din randul anchetatorilor, procurorii au extins cercetarile in dosarul aflat in lucru la DNA Cluj, in care Sorin Apostu este cercetat pentru fapte de coruptie, astfel ca acum fostul primar din Cluj-Napoca este cercetat si pentru abuz in serviciu.

Sursele citate au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca una dintre faptele pentru care este cercetat fostul primar se refera la anularea in mod ilegal a mai multor amenzi, cele mai mari fiind trei amenzi de cate 50.000 de lei, aplicate de angajatii Primariei unor firme de constructii sau dezvoltatori imobiliari.

Conform acelorasi surse, paguba produsa astfel bugetului local ar fi de peste 150.000 de lei.

Procurorii nu au stabilit inca motivul pentru care Apostu ar fi anulat amenzile si ce anume ar fi primit in schimbul anularii acestora.

De altfel, sursele mentionate au spus ca saptamana trecuta fostul edil Sorin Apostu si sotia acestuia, Monica, au fost reaudiati la DNA Cluj, alaturi de sefi de servicii din Primaria Cluj-Napoca.

Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.