Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, miercuri, pe seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, cinci ani de inchisoare cu executare.

Aceeasi pedeapsa s-a acordat medicilor Natan Lewit si Genia Ziskind, Cecilia Borza si Yair Miron. Victor Zota, fost director executiv ANT, a primit o pedeapsa de trei luni de inchisoare cu suspendare.

O clinica din Capitala, suspectata de trafic international de celule umane

De asemenea, instanta a condamnat-o pe Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucuresti al Agentiei Nationale de Transplant (ANT), la sase luni de inchisoare cu executarea pedepsei.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, relateaza MEDIAFAX.

Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata in 24 februarie 2010 pe seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, medicii israelieni Natan Lewit si Genia Ziskind, secretara clinicii Cecilia Borza, Yair Miron, Victor Zota, fost director executiv al ANT si Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucuresti al ANT.

Noi dezvaluiri in cazul Sabyc: Mafia ovulelor racola fete sarace din licee

Potrivit procurorilor, patronii si angajati ai clinicii Sabyc ar fi racolat din strainatate cuplurile care doreau sa fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistata. Astfel, erau racolate femei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, care consimteau sa fie supuse unor proceduri medicale avand drept scop stimularea ovariana, unii dintre acuzati supraveghind procedura de stimulare ovariana si de prelevare de ovocite.

Procurorii au mai aratat ca femeile israeliene care au apelat la serviciile lui Harry Mironescu, la clinica Sabyc, au declarat ca au venit in Romania pentru ca aceasta procedura era ilegala in Israel si ca ii dadeau medicului 3.500 de euro pentru o interventie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.