Fata de anii precedenti, in 2004, pretul mediu la nivelul strazii al principalelor droguri a scazut semnificativ, ramanand constant tot timpul anului, afirma specialisti ai Agentiei Nationale Antidrog, organism aflat sub tutela Ministerului Administratiei si Internelor. Marijuana s-a vandut cu trei euro pe gram, un kilogram fiind 700 de euro. Hasisul a inregistrat valori mai ridicate, ajungand la 2.050 de euro pentru un kilogram, in timp ce gramul s-a comercializat cu cinci euro.

O tigara de canabis sau hasis costa in medie intre 20.000 si 50.000 de lei vechi. LSD se comercializeaza sub forma de blotere (timbre de hartie impregnate cu substanta) care se vand in medie cu 25 de euro bucata. Cocaina este de departe cel mai scump drog - 42.500 euro pe kilogram, atingand valori de 80-120 euro pe gram. Heroina s-a vandut in 2004 cu 20 de euro pe gram, fata de 54 euro in 2003.

Dintr-un gram de heroina, prin adaugarea unor substante de dilutie, se pot obtine zeci de doze, "bile" care se vand in medie cu 5,5 euro fiecare. Brown sugar se comercializeaza cu preturi cuprinse intre 10.000 si 15.000 de euro pe kilogram. Tabletele de metamfetamina si ecstasy s-au vandut cu 35.000 de euro pe kilogram, iar pentru o tableta s-au platit intre 5 si 10 euro. Agentia Nationala Antidrog face precizarea ca aceste preturi au fost obtinute din rapoartele informatorilor si din observatiile personale ale politistilor, in cadrul operatiunilor sub acoperire autorizate de procurori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.