Trei persoane, printre care doi ofiteri MApN, au fost dusi la Sectia 22 Politie din Capitala, in urma unui conflict in trafic petrecut sambata seara, in care au fost agresati un alt barbat si un jandarm care pazea una dintre intrarile Palatului Cotroceni, spun surse din Politie.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc in jurul orelor 21.00. Cei doi ofiteri se aflau intr-un autoturism Volkswagen condus de un alt barbat. In intersectia Bd. Vasile Milea - Iuliu Maniu, masina lor ar fi inceput sa sicaneze in trafic un alt autoturism, un Opel Astra, in care se afla un cuplu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Politie

La un moment dat, in fata Palatului Cotroceni, masina ofiterilor a blocat celalalt autoturism, iar soferul Volkswagenului a coborat, s-a dus la geamul din fata dreapta al celeilalte masini, l-a scuipat, injurat si lovit pe barbatul aflat impreuna cu femeia care conducea Opelul.

Seful dispozitivului de jandarmi care pazeste intrarile Palatului Cotroceni a intervenit si a cerut intariri. Din Volkswagen au coborat si ofiterii MApN, care au lovit cu picioarele celalalta masina, in conflict fiind agresat si seful dispozitivului de jandarmi.

Femeia din Opel a sunat la 112, iar cateva minute mai tarziu la fata locului a aparut un echipaj al Sectiei 22, care, impreuna cu jandarmii, i-au imobilizat pe cei trei barbati.

In zona a sosit si un echipaj al Brigazii Rutiere, care a constatat ca agresorii erau bauti, aparatul etilotest inregistrand la doi dintre ei valori de 0,8 la mie, iar la treilea, de peste 0,6 la mie.

Agresorii au fost dusi la Sectia 22, unde au fost audiati.

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru lovire si alte violente, dar si pentru conducere sub influenta alcoolului, pe numele soferului din Volkswagen, in timp ce ofiterii MApN au fost sanctionati contraventional.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a precizat ca unul dintre ofiterii implicati este din structurile de conducere ale Statului Major General, iar celalalt este medic la Spitalul Militar.

Citeste si:
Volodimir Zelenski, vizită istorică în România. Se va întâlni cu...
Volodimir Zelenski, vizită...

Dobritoiu isi cere scuze in numele institutiei si anunta ca vor fi luate masuri severe pentru a nu mai fi pusa la indoiala conduita corpului de cadre al MApN, potrivit unui comunicat remis duminica MEDIAFAX.

"Doi angajati ai Ministerului Apararii Nationale au fost implicati intr-un incident in Capitala noaptea trecuta. O comisie de ancheta numita de seful Statului Major General cerceteaza imprejurarile evenimentului, in colaborare cu reprezentantii Politiei Capitalei", se mai precizeaza in comunicatul MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.