Seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, a declarat, sambata, la investirea noului prefect de Mures, Corneliu Grosu, ca in prima zi a campaniei electorale, la nivel national, au fost inregistrate noua sesizari, legate in cea mai mare parte de distrugeri ale bannerelor sau materialelor electorale.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane a declarat presei ca sesizarile din prima zi a campaniei electorale s-au inregistrat in mai multe judete din tara, fara sa le nominalizeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Petre Toba a precizat ca sesizarile se refera in cea mai mare parte la distrugeri ale bannerelor sau ale materialelor electorale, iar autorii urmeaza sa fie identificati.

"In prima zi a campaniei electorale la nivel national au fost inregistrate noua sesizari, mare parte dintre acestea reprezentand distrugeri ale bannerelor sau ale materialelor electorale. Nu au fost probleme deosebite. In conformitate cu planul de masuri, Politia Romana are asigurate toate efectivele necesare pentru buna organizare a acestor alegeri. Sunt in mai multe judete, nu a fost un judet care sa polarizeze toate aceste sesizari, la nivel national avem efectivele necesare, avem calendarul pe care-l urmarim cu foarte mare atentie si suntem in grafic, nu avem niciun fel de activitati intarziate, sunt convins ca vom face fata la toate situatiile. Am mai dovedit acest lucru pe parcursul acestui an. Mare parte dintre acestea sunt contraventii cu privire la tulburarea linistii si ordinii publice, in momentul in care colegii mei ii vor identifica pe autori, vor lua si masurile legale", a spus Petre Toba.

Acesta a subliniat ca, nici cu ocazia alegerilor locale, nici la referendum, Politia Romana "nu a creat niciun fel de suspiciune cu privire la legalitatea si modul de actiune", actionand asa cum i s-a cerut, strict in limitele prevederilor legale si sanctionand cu fermitate orice incalcare a legii.

Seful IGPR, Petre Toba, a fost prezent sambata, la Targu Mures, alaturi de ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, la instalarea noului prefect, Corneliu Grosu, postul ramanand vacant dupa ce Alexandru Petru Fratean a acceptat sa candideze intr-un colegiu senatorial din judet din partea USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.