O suta de personalitati europene sustin intarirea programului Erasmus.

In scrisoarea intitulata "Europa trebuie sa investeasca in educatie si in tineri", semnatarii arata ca in ultimii 25 de ani, popularul program Erasmus al Uniunii Europene a facut posibile studiile in strainatate a aproape trei milioane de tineri europeni, subliniind ca nu este permis a fi pierduta o generatie.

Scrisoarea a fost semnata de personalitati culturale si sportive din 27 de state UE, Romania avandu-i ca semnatari pe Ivan Patzaichin - campion la proba de canoe, Vlad Petreanu - jurnalist si blogger, Luca Niculescu - jurnalist si realizator TV.

Printre cei care au iscalit se numara internationalul francez Lilian Thuram, scriitorul spaniol Javier Marias, actorul german Daniel Brühl, scenaristul britanic David Hare, cantareata belgiana Axelle Red, precum si tanara inotatoare lituaniana Rūta Meilutytė - champioana olimpica anul acesta si italianca Elisa Di Francisca, castigatoare a medaliei de aur la scrima la Jocurile Olimpice din 2012.

"Educatia si formarea trebuie sa se afle in centrul raspunsului adus de Europa. Orice societate civilizata doreste sa investeasca in viitorul tinerilor sai, astfel incat acestia sa-si poata indeplini rolul de cetateni activi, sa-si gaseasca un loc de munca valorizant si sa duca o viata implinita. O buna educatie este fundamentala, deoarece tinerii nostri se pregatesc pentru o lume din ce in ce mai alerta, mobila, interdependenta si multiculturala", sustin semnatarii, potrivit MEDIAFAX.

In ultimii 25 de ani, popularul program Erasmus al Uniunii Europene a facut posibile studiile in strainatate a aproape trei milioane de tineri europeni. Mai recent, Erasmus a sprijinit, de asemenea, stagiile in intreprinderi din strainatate. "O intreaga generatie a invatat ce inseamna sa traiesti si sa lucrezi alaturi de persoane dintr-o alta cultura, precum si sa dezvolti competentele si versatilitatea care sunt vitale pentru piata moderna a muncii. Este o generatie care a pornit in cautarea unora dintre cele mai bune locuri de munca", sustin acestia.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.