Vanzarile de ciment si clincher ale Holcim Romania au scazut. BERD vrea un imprumut pentru extinderea si reabilitarea retelei de apa din judetul Prahova.

International

Barack Obama, reales presedinte al SUA, se confrunta acum cu doua intrebari la care evita sa raspunda de mai mult de un an, respectiv cine il va inlocui pe Timothy Geithner la sefia Trezoreriei si cand va fi efectuata inlocuirea.

Business

Guvernul si Presedintia au o opinie comuna privind vanzarea de actiuni Transgaz (TGN), existand optiunea de a vinde acum la un pret mai slab sau de a nu vinde, pornind de la ideea ca dezvoltarea sectorului energetic "in cativa ani" va creste valoarea participatiilor statului, afirma premierul Ponta.

Apple a fost condamnata in Statele Unite la plata a 368,2 milioane de dolari companiei VirnetX Holding, pentru incalcarea unor patente legate de tehnologia de retele virtuale private, folosita la functia FaceTime a iPhone, iPad si PC-urile Mac.

Moneda nationala a pierdut avansul castigat la jumatatea sesiunii interbancare cu ajutorul interventiilor indirecte realizate de banca centrala, iar cotatile au urcat spre 4,52 lei/euro in a doua parte a zilei, potrivit dealerilor.

Volumul vanzarilor de ciment si clincher ale Holcim Romania a scazut cu 2,6% in primele noua luni, fata de perioada similara a anului trecut, iar preturile au crescut cu 2,1%, a anuntat, miercuri, grupul elvetian Holcim.

Cererile de principiu pentru sprijinirea agriculturii se justifica, dar Guvernul a majorat cuantumul platilor din acest sector, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca ministrul Agriculturii si cel de Finante vor continua discutiile cu asociatiile de fermieri, care au protestat in Capitala.

Social

BERD analizeaza acordarea unui imprumut de 9,2 milioane de euro pentru un proiect de investitii al companiei Hidroprahova, in valoare totala de 146,2 milioane de euro, pentru extinderea si reabilitarea retelei de apa din judetul Prahova.

Oprirea neplanificata a Unitatii 2 a Centralei Nuclearoelectrice (CNE) Cernavoda nu a afectat siguranta populatiei si a mediului inconjurator, informeaza Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), dupa oprirea reactorului 2, miercuri, la ora 11.30.

Citeste si:
Florin Citu: "Viorica, sa nu zici ca sunt rau"
Florin Citu: "Viorica, sa nu...

Politica

Ada Mesesan, in calitate de consultant al ARD, a declarat miercuri ca TVR a impus o grila de emisiuni electorale din care dezbaterile lipsesc aproape complet si care reprezinta "o protejare fatisa a intereselor politice ale USL".

Forta Civica dezminte, intr-un comunicat, informatiile aparute in presa conform carora un numar important de membri ai partidului din organizatia Arad ar fi parasit formatiunea pentru a se inscrie in PNL, sustinand ca, "in realitate, este vorba despre doar doi simpli membri".

Lifestar

Cantaretul si compozitorul american Bob Dylan a utilizat pentru prima data reteaua de socializare Facebook marti, pentru a posta un mesaj in care a prevazut victoria presedintelui Barack Obama in alegerile prezidentiale din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.