Organizatorii unei piese despre istoria homosexualitatii in Romania au fost agresati, marti seara, in Capitala, dupa o reprezentatie intr-o sala a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, unul dintre acestia fiind transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Potrivit reprezentantilor organizatiei civice Militia Spirituala, incidentele s-au produs in jurul orei 20.20, in zona strazii Povernei din sectorul 1, dupa o reprezentatie a spectacolului cu piesa "Dupa Traian si Decebal. (Din Filele Istoriei Gay in Romania)".

"Colegii nostri de la Militia Spirituala, organizatori ai spectacolului, au iesit din sala, dupa reprezentantie, pentru a pleca spre casa. In apropiere, insa, erau asteptati de un grup de aproximativ zece tineri, care i-au abordat cu intrebari de genul «Ce, ba, sunteti gay?» si i-au lovit cu pumnii. Unul dintre colegii mei, lovit in cap, a fost dus la spital. Dupa cum asteptau acolo, agresorii aveau, aproape sigur, informatii clare despre eveniment si despre cine sunt organizatorii, pentru ca au stiut cand si pe cine sa atace. O parte a agresorilor aveau glugi, probabil ca sa nu fie recunoscuti"
, au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Ulterior, au mai povestit organizatorii spectacolului, agresorii au fugit.

"Unul dintre spectatori, care a iesit din sala inaintea colegilor mei, a sunat la Politie sa avertizeze ca a vazut un grup suspect care astepta in strada. La scurt timp dupa aceea, grupul i-a atacat pe cei iesiti in urma celui care sunase la Politie", au mai spus aceleasi surse.

Reprezentantii Politiei Capitalei au confirmat producerea incidentelor, precizand ca victimele nu au depus deocamdata plangere. "Au spus ca vor depune plangere maine (miercuri - n.r.)", au mai spus politistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.