Primul Muzeu al Deseurilor din Europa isi redeschide portile marti, la Biblioteca Nationala.

Proiectul Muzeul Deseurilor, initiat in 2010 de Asociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila (CEDD) si Biblioteca Nationala a Romaniei, prezinta intr-un mod inovativ o problematica actuala, cu impact semnificativ asupra realitatii cotidiene, cea a deseurilor in exces si a limitarii resurselor, scrie Agerpres.

Avand o vizibila componenta initiatica si educativa, expozitia dinamica reconstituie traseul de transformare al resurselor in obiecte utile, si apoi, la finalul lantului de consum, in deseuri. Astfel, constientizarea originii acestora si inducerea unui comportament responsabil devin mizele acestui muzeu neobisnuit, scrie rtv.net.

Muzeul va fi impartit pe sectiuni speciale, in functie de categoriile de deseuri municipale si fluxurile de gestiune a acestora - de la ambalaje (plastic, hartie, sticla, metal), la DEEE-uri (deseuri electrice, electronice, electromenajere - inclusiv surse de lumina arse si baterii), de la materiale biodegradabile la cele periculoase pentru mediu, de la servicii de salubritate la co-incinerare, de la demolari la colectarea selectiva si de la reutilizari la reciclare.

Atractiile muzeului, de care vizitatorii se vor putea bucura, incepand cu data de 6 noiembrie, sunt: zona de colectare selectiva a ambalajelor, zona DEEE-urilor, zona speciala de curs pentru elevii claselor I - VIII, precum si o zona de expozitii, cea mai ravnita fiind "Traseul Deseurilor".

Accesul in muzeu se va face gratuit, de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 18.00, timp de o luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.