Aproximativ 25 de hectare de vegetatie uscata au ars in urma incendiului izbucnit, luni, in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, in apropierea drumului spre Cetatea Histria.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, focul a izbucnit in vegetatia aflata de-a lungul drumului care duce spre Cetatea Histria si s-a extins repede din cauza vantului, fiind anuntat de localnici in jurul orei 15.30.

La fata locului au ajuns doua autospeciale de la Midia, pompierii militari fiind ajutati in interventia lor si de catre serviciile voluntare de pompieri din comunele Istria si Corbu. Ei au reusit sa stinga focul dupa aproximativ patru ore, scrie MEDIAFAX.

Conform sursei citate, in urma incendiului au ars aproximativ 25 de hectare de vegetatie uscata.

Primele cercetari arata ca incendiul a izbucnit din cauza unui localnic care a dat foc resturilor vegetale, iar focul a scapat de sub control.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.