Cimitirul din Sapanta apare intr-un top alaturi de alte locuri cunoscute, cum este cimitirul Pere Lachaise, unde sunt inmormantati Jim Morisson sau Oscar Wilde.

Cimitirul vesel de la Sapanta apare primul pe lista celor mai frumoase cimitire din lume, realizata de publicatia franceza L'Express.

"La 700 de kilometri nord-vest de Bucuresti, satul Sapnta este renumit pentru cel mai colorat cimitir din lume. Pietrele funerare sunt acoperite cu inscriptii poetice si cu mozaicuri care povestesc viata persoanei decedate: este vorba despre o traditie lansata in anii '30 de catre un artist care a fost perpetuata pana astazi", explica jurnalistii francezi.

Iata topul celor mai frumoase cimitire din lume
1. Cimitirul Vesel, Sapanta, Romania
2. Cimetière du Père Lachaise, Paris, Franta
3. Cimitirul Evreiesc, Praga, Cehia
4. La Recoleta, Buenos Aires, Argentina
5. Grave-World, New York, SUA
6. Cimitirul Highgate, Londra, Marea Britanie
7. Xoxocotlan, Santa Cruz, mexic
8. Cimitirul National Arlington, Virginia, SUA
9. Forest Lawn, Los Angeles, SUA
10. Cimitirul Waverley, Sidney, Australia

Unicitatea cimitirului de la Sapanta este data de crucile mormintelor viu colorate dar s de versurile si picturile ce prezinta povestile vietii sapantenilor.

Primul epitaf a fost sculptat in anul 1935 de Stan Ioan Patras, iar traditia a fost pastrata, ajungandu-se la 800 de morminte, care au transformat cimitirul intr-un obiectiv turistic si intr-un motiv de mandrie pentru romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.