90% din pachetele turistice pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna au fost vandute in pensiunile si hotelurile de pe Valea Prahovei si-n Poiana Brasov, informeaza Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Preturile exorbitante pentru perioada Sarbatorilor de iarna nu i-au tinut deoparte pe romani nici in acest an. Cu mai mult de o luna inainte de Revelion, aproape toate locurile de cazare din statiunile de pe Valea Prahovei si din Poiana Brasov sunt rezervate. "De la jumatatea lunii noiembrie cele mai bune hoteluri si-au rezervat camerele, chiar daca tarifele au fost foarte mari. Valea Prahovei si mai ales Poiana Brasov sunt destinatii pentru o clientela aparte. Romani bogati sau straini care lucreaza in Romania la companii multinationale si nu mai pleaca in tarile lor pentru Sarbatori, apreciind ofertele romanesti", ne-a declarat Dragos Raducan, secretarul general al FPTR.

Hoteluri precum Piatra Mare, Alpin sau Ruia (hotelul fotbalistului Adi Ilie) organizeaza sejururi de Revelion cu 5 nopti cazare cu demipensiune, cina festiva de Revelion care ajung lejer la peste 30 de milioane de lei de persoana. Peste 90% din locuri au fost deja date. "Ca sa faci Revelionul la Piatra Mare ai nevoie de interventii speciale ca sa mai gasesti o camera libera", ne-a declarat Dragos Raducan. La acest hotel, pachetul de Revelion costa 31.325.000 lei/pers, 7 nopti de cazare si toate serviciile incluse.

Peste 80% din bilete au fost vandute de cateva saptamani

Desi in ultimii ani s-a construit intr-o frenezie, Poiana Brasov tot duce lipsa de locuri de cazare, comparativ cu cererea. Acum in hoteluri, pensiuni si vile exista circa 3.000 de locuri omologate, ne-a raportat Autoritatea Nationala pentru Turism, dar pe langa acestea mai sunt o gramada de vile particulare. Hoteluri mici si cochete apar de la an la an. Asa de exemplu, mai sus de Hotelul Tirol, unde acum cativa ani nu era decat padure, au inflorit vile si hoteluri de 3 si 4 stele.

Cu doar o luna inainte de Sarbatori a fost dat in folosinta hotelul "Acasa la Dracula", care vrea sa atraga turistii straini "fani" ai legendarului personaj. Desi inaugurarea oficiala a hotelului va fi pe 3 decembrie, deja 80% din locurile pentru Revelion sunt vandute, ne-a precizat directorul general Lorentin Nineaca. Turistii vor fi intampinati in hotelul cu aspect de castel de cavaleri medievali, de nelipsita camera de tortura, dar si de bucate cu nume infricosatoare "Teapa lui Dracula" sau "Barbatia vampirului". Aici sejurul de Revelion costa 691 de euro de persoana, din 30 decembrie pana-n 4 ianuarie, cu totul asigurat.

Cele mai mici preturi pe Valea Prahovei sunt in statiunea Azuga

Partiile ingrijite si serviciile hoteliere de calitate fac din Poiana Brasov locul ideal de petrecere a Sarbatorilor. Pentru a face fata cererii, de la an la an apar noi hoteluri. In aceasta iarna este inaugurat hotelul "Acasa la Dracula"


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.