Contestatia lui Adrian Nastase a fost amanata. Numarul de abonamente UPC Romania a crescut. Ploile torentiala provoaca morti in India.

Social

Un tanar in varsta de 29 de ani a murit, iar altul de 30 de ani a fost grav ranit, duminica, in urma unui accident care a avut loc pe drumul european E 85. Accidentul s-a produs in apropierea municipiului Bacau, intre localitatile Dumbrava si Negru Voda, unde un autobuz plin cu calatori a intrat intr-o caruta.

Cinci autovehicule s-au tamponat, duminica seara, pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, la kilometrul 23, in zona judetului Giurgiu, din cauza nepastrarii distantei regulamentare intre masini, in urma incidentului nefiind inregistrate victime.

Judecatorii instantei supreme au amanat, luni, pentru a doua oara, judecarea contestatiei fostului premier PSD Adrian Nastase, motivul fiind neredactarea hotararii de condamnare la doi ani de detentie, data in 20 iunie 2012.

Un barbat din Suceava a fost prins in flagrant in timp ce incerca sa cumpere tacerea unei fete de 12 ani, cu care fiul sau a avut relatii intime. Barbatul urma sa dea familiei fetei 10.000 de euro.

Business

Numarul de abonamente UPC Romania a crescut cu 4,2% fata de decembrie si a ajuns in septembrie la 1,676 milioane, iar in intervalul iulie-septembrie avansul a fost de 1,2%, sustinut de evolutiile pozitive ale serviciilor de cablu digital, internet si telefonie.

Cursul de schimb a fluctuat nesemnificativ aproape de 4,5300 lei/euro in prima ora a sedintei interbancare de luni, intr-o piata linistita si cu volume reduse de tranzactionare.

Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de luni in scadere cu 0,14%, pe un rulaj de doar 77.000 de lei (17.000 de euro), rezultat din tranzactiile realizate cu actiuni emise de numai 22 din cele 81 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Istoricul Razvan Theodorescu, criticul de film Irina Margareta Nistor, jurnalista Iolanda Staniloiu si analistul media Iulian Comanescu fac parte din comisiile care vor evalua angajatii TVR, procesul de selectie de personal - in urma caruia vor fi concediate 872 de persoane - urmand sa inceapa luni.

International

Citeste si:
Noua Bursă de Diamante din India - mai mare decât Pentagonul
Noua Bursă de Diamante din...

Ploile torentiale care au afectat sudul Indiei, la trecerea unui ciclon, miercuri, s-au soldat cu cel putin 22 de morti, iar 60.000 de sateni au fost nevoiti sa se refugieze, au informat luni autoritati locale, citate de AFP.

Lifestar

Julio Iglesias Jr., unul dintre copiii cantaretului spaniol Julio Iglesias, s-a casarit cu logodnica lui, Charisse Verhaert, in cadrul unei ceremonii care a avut loc sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.