Vizita de lucru in teatrul de operatii din Afganistan a delegatiei militare condusa de ministrul apararii nationale a continuat vineri in Kandahar.

Delegatia s-a intalnit cu comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Robert Abrams si comandantul Bazei Aeriene Kandahar, general de brigada Scott Dennis.

Pe agenda discutiilor s-au regasit subiecte de interes comun precum: situatia curenta si de perspectiva din zona de respnsabilitate a Comandamentului Regional de Sud, locul si rolul contingentului romanesc si intentia de participare a Armatei Romaniei la viitoarea misiune NATO in Afganistan, post 2014.

Sambata, 3 noiembrie, membrii delegatiei s-au intalnit si cu militarii Batalioanelor 1 si 2 Manevra, dislocati in bazele inaintate de la Al Masak si Mescall, unde au discutat despre modul de indeplinire a misiunilor, despre cooperarea cu militarii americani si cu trupele de securitate afgane, dar si despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.

Ministrul Dobritoiu i-a felicitat pe cei peste 1.200 de militari din Brigada 2 Vanatori de Munte "Sarmizegetusa", care sunt in misiune in Afganistan, intrucat pe 3 noiembrie se implinesc 96 de ani de la infiintarea trupelor de vanatori de munte.

Din delegatia militara, care a incheiat vizita in Afganistan, au mai facut parte seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, seful Directiei Generale de Informatii a Apararii, general-locotenent Ilie Botos, seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alti reprezentanti ai conducerii M.Ap.N.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.