Zece persoane inculpate in dosarul privind fraudele bancare in valoare de 22 de milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de vineri spre sambata, de Tribunalul Calarasi.

Magistratii Tribunalului Calarasi au emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Ruse, Dorel Cristescu, George Radu, Florian Rasuceanu, Niculina Tanase, Victor Fotache, Adrian Botev, Ionel Matei, Florian Lazar si Nicolae Moga, acestia fiind acuzati ca ar fi beneficiat de credite bancare cu acte false ca persoane fizice sau juridice.

La ora transmiterii acestei stiri, cei zece au fost introdusi in arestul Polittei judetene Calarasi, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit judecatorilor calaraseni, decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti de catre avocatii celor zece arestati preventiv.

Invinuitii din dosarul fraudelor bancare sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.