Trei barbati au fost retinuti de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), dupa ce intr-un sat din Covasna au fost gasiti opt minori si 17 adulti sechestrati si obligati sa lucreze in agricultura.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunii de trafic de persoane si trafic de minori, informeaza, vineri, DIICOT.

Concret, in perioada august - septembrie 2012, inculpatii Gheorghe Ghe. Nita (37 de ani), Catalin Panaite (34 de ani) si Gheorghe I. Nita (54 de ani), din Bacau, au recrutat un numar de 25 de victime, dintre care opt minori cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, le-au transportat in comuna Zabala, satul Peteni, judetul Covasna si le-au exploatat prin obligarea la munca in agricultura, arata sursa citata.

Membrii gruparii le-au impus victimelor un regim de munca necorespunzator si le-au obligat sa lucreze pana la 17 ore pe zi, fara a fi remunerate. Victimele au fost in mod repetat supuse unor violente fizice si psihice si cazate in conditii improprii, fara a li se asigura hrana si igiena corespunzatoare.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor si au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a acestora pentru o perioada de 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.