Cea mai scazuta temperatura din acest sezon s-a inregistrat, joi dimineata, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 7,1 grade Celius.

Meteorologul Lajos Krisztina de la Statia Meteorologica din Miercurea Ciuc a declarat ca aceasta valoare termica a fost inregistrata in intervalul 6.30 - 7.30.

La randul sau, meteorologul Florin Borz de la Centrul Meteo Regional din Targu Mures a precizat ca temperatura inregistrata la primele ore ale diminetii la Miercurea Ciuc a fost cea mai scazuta din acest sezon si reprezinta minima nationala a zilei.

Temperaturi scazute s-au inregistrat in tot judetul Harghita, cu minime de minus 5,7 grade Celsius la Joseni, minus 5,5 grade la Toplita, minus un grad la Odorheiu Secuiesc si minus 0,7 grade la Statia Meteo Bucin, fiind prezente si fenomenele de bruma si ceata.

Potrivit meteorologilor, in urmatoarele 24 de ore vremea se va incalzi, dar va deveni inchisa in Harghita si se vor inreghistra cantitati insemnate de precipitatii, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari in zona montana. Minimele se vor incadra intre 6 si 10 grade Celsius, iar maxima poate urca pana la 16 grade Celsius in judetul Harghita, scrie MEDIAFAX.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1993 la Miercurea Ciuc, in vreme ce maxima absoluta, de 22 de grade, a fost consemnata la Miercurea Ciuc in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.