Limba romana va fi predata, in premiera, la Universitatea Oxford, in cadrul primului lectorat finantat de statul roman in Marea Britanie.

Cursurile la care s-au inscris deja peste 20 de studenti vor fi sustinute de dr. Oana Uta-Barbulescu de la Universitatea Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Primul lectorat de limba romana finantat de catre statul roman in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a fost deschis luni si functioneaza in cadrul Facultatii de Lingvistica, Filologie si Fonetica a prestigioasei Universitati Oxford, informeaza Ambasada Romaniei la Londra.

Lectoratul a fost infiintat in baza unui protocol de cooperare intre Institutul Limbii Romane din Bucuresti si Universitatea Oxford.

Studentii interesati vor avea si posibilitatea de a da examen de limba romana, in cadrul modulului de limbi moderne sau al celui de lingvistica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.