Catalin Chelu si alte 15 persoane sunt urmariti penal pentru delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, scrie MEDIAFAX.

Omul de afacedri alaturi de membrii familiei sale ar fi infiintat 168 de firme si 10 ONG-uri, pe care le-a folosit la tranzactii bursiere, prejudiciul fiind de 20 de milioane de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de Calin Catalin Chelu, Cezar Rimar, Doina Lilioara Rimar si Gabriel Constantinescu, din municipiul Galati, precum si fata de alte 12 persoane, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire a unui grup infractional organizat, utilizare de informatii privilegiate, delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalarea banilor.

"In fapt, s-a retinut ca invinuitul Chelu Calin Catalin, impreuna cu membri ai familiei sale, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, actionand in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin eludarea dispozitiilor legale referitoare la tranzactiile efectuate pe piata de capital si convertirii in lichiditati a plasamentelor detinute la diferiti emitenti - societati comerciale ale caror actiuni sunt tranzactionate pe BVB - Sectiunea RASDAQ", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

Astfel, Chelu a infiintat peste 168 de societati comerciale de tip SRL, mare parte cu sediul in municipiul Galati, precum si 10 asociatii non-profit, pe care le-a utilizat pentru a achizitiona instrumente financiare si a dobandi o pozitie de control in cadrul mai multor emitenti de valori mobiliare.

Catalin Chelu este unul dintre cei mai controversati oameni de afaceri cu investitii pe bursa si s-a aflat de mai multe ori in conflict cu CNVM, dar si cu conducerile SIF-urilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.