Directia de Sanatate Publica (DSP) sustine ca in 2001 se intocmise un studiu in care se anticipase izbucnirea pandemiei de rujeola. Desi raportul a fost intocmit cu bani de la UE si la acest studiu au participat institutiile decizionale care se ocupa de sanatatea publica, dosarul a ramas intr-un sertar, iar datele au ramas nefolosite.

"In anul 2001, DSP impreuna cu Institutul de Sanatate Publica (ISP) si DSP-urile judetene au intocmit un studiu amplu despre posibilitatea aparitiei unor epidemii. La acest studiu au participat foarte multi voluntari din randul populatiei, carora li s-au recolat probe de sange si li s-au facut analize.

In urma cercetarii a rezultat ca 40% din populatia vaccinabila nu fusese imunizata contra rujeolei si s-a pronosticat ca la sfarsitul lui 2004, inceputul lui 2005 va izbucni aceasta epidemie", ne-a declarat doamna Rodica Costinea, directoarea DSP. Ministrul Sanatatii a fost informat de existenta acestui raport si a cerut o ancheta care sa descopere de ce nu au fost folosite datele si care sunt vinovatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.