Schimbarile atmosferice, dar si variatiile endocrine si reactia organismului la schimbarile de mediu fac ca toamna bolile cronice sa se activeze, iar alergiile si infectiile sa apara.

Ulcerul gastro-duodenal

Ulcerul este cunoscut ca o boala cu periodicitate a simptomelor, astfel ca toamna si primavara bolnavii de ulcer sufera intensificarea tuturor manifestarilor acestei boli, scrie Healthy.ro.

De ce ulcerul isi intensifica simptomele in aceste anotimpuri de tranzitie nu stim exact, dar exista o legatura certa intre modificarile endocrine si boala. Reactia organismului la schimbarile de mediu este resimtita ca un stres pe unele sisteme, iar cel digestiv se numara printre cele mai sensibile.

Asadar daca suferiti de afectiuni digestive va recomandam sa nu va neglijati tratamentul in acest anotimp si sa profitati de orice terapie preventiva. Respectati cu strictete dieta si evitati fumatul. Terapiile antistres sunt si ele utile pentru bolnavii care sufera de ulcer gastro-duodenal, dar si pentru persoanele predispuse la aceasta patologie.

Astmul bronsic

O alta afectiune care poate debuta sau se poate intensifica toamna este astmul bronsic.

Aceasta afectiune poate fi declansata atat de factori alergici din mediu, cat si de aerul rece si trecerea brusca de la aer cald la aer rece. Cum toamna vremea se raceste, astmul bronsic este favorizat.

Crizele de sufocare se intetesc si este indicat ca bolnavul sa fie pregatit cu pufurile si tratamentul specific. Daca de alrgeni bolnavii se pot feri evitand mediile de expunere, de aerul rece insa nu se pot ascunde.

Se recomanda evitarea efortului fizic intens si expunerea brusca la aer rece sau cu umiditate ridicata.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.